Bylinkové pečení

199 Kč
179 Kč vč. DPH
Autoři: Adelheid Entinger
Dostupnost: Skladem
Formát: 170 x 220 mm
Vazba: Brožovaná s klopami, matná
Počet stran: 120
Rok vydání: 2018
Vydavatel: Nakladatelství FYNBOS s.r.o.
ISBN: 978-80-907332-1-3

Už jste někdy zkusili upéct sušenky, cukroví nebo moučníky s přidáním bylinek? Tato kombinace je totiž výborná! Autorka představuje mnoho zajímavých a jednoduchých receptů na pečení s čerstvými nebo sušenými bylinkami. Recepty tak lze připravit po celý rok. Sušenkám, cukroví a moučníkům bylinky dodají originální chuť. Suroviny v receptech jsou autorkou uzpůsobeny českému trhu. Připravte si zdravější sladkosti!

Jednoduché, rychlé a originální recepty na pečení s bylinkami

  • Podle receptů z této knihy si připravíte zdravější sladkosti po celý rok.
  • Bylinky si snadno nasbíráte nebo použijete své nasušené zásoby...
  • Všechny suroviny běžně dostanete v obchodech s potravinami.

Využití bylinek při pečení stále není příliš běžné. Touto knihou se ale leccos změní. Adelheid Entinger představuje řadu zajímavých a originálních receptů na pečení s bylinkami (sladké i slané). Autorka pochází z Rakouska a všechny suroviny byly při produkci knihy uzpůsobeny českému trhu. Podle receptů z knihy můžete péct po celý rok, protože autorka pracuje jak s čerstvými, tak se sušenými bylinami. Upečete si tak originální sušenky ke kávě, netradiční vánoční cukroví nebo vytvoříte lákavé svačinky pro děti.

Autorka se léčivými bylinami zabývá už řadu let a začala s nimi z osobních důvodů. Měla nepříjemný zdravotní problém, který způsoboval značnou bolest. Lékaři jí diagnostikovali artrózu kyčelního kloubu. Při hledání možností alternativní léčby objevila léčivé byliny, které jí pomohly a momentálně je zcela bez bolesti.

Od mládí má ráda sušenky, moučníky a vánoční cukroví. Mnoho let peče na různé způsoby a zkouší nové recepty. Její vášeň pro pečení sílila a později začala sušenky, cukroví a další bylinkové sladkosti prodávat i na trzích. Následovaly první objednávky od lidí, kteří si u ní na trhu koupili malé pytlíčky se sušenkami a později si jich přáli více.

Divoké byliny ve sladkém pečivu byly výzvou pro autorčinu vlastní kreativitu. Teď už má mnoho osvědčených receptů, vyrábí vlastní bylinkové směsi koření a květové cukry. A výsledek? Zdravější sladkosti!

Adelheid Entinger je oficiální poradkyní s licencí v oblasti využití léčivých bylin v praxi. Protože jsou její znalosti rozsáhlé a je autorkou vlastních originálních receptů, vede Adelheid kurzy vaření na různých středních a vysokých školách. Věnuje se ale také práci s menšími dětmi, se kterými většinou peče sušenky nebo vánoční cukroví a přitom je učí rozpoznávat jednotlivé bylinky.

Adelheid často a ráda cestuje v rámci Rakouska, kde ji nejčastěji potkáte na loukách a v lesích, jak se kochá bylinkami. Kreativní kuchařka a také pekařka často svou rodinu překvapuje novými a stále lahodnějšími recepty. Ty nejlepší z nich sepsala a vydala v této knize. Recepty od Adelheid jsou jednoduché a výborné.

Další knihy od nás

RECEPTY DO STOVKY – pro 4 osoby
0 Kč
299 Kč
ABECEDA – najdi, vybarvi, pojmenuj
0 Kč
69 Kč
HOTOVKY – nejoblíbenější české recepty
299 Kč
269 Kč
Zuzanka a Jiřík vaří – a ví jak na to
290 Kč
261 Kč

Vyhledávejte ve stovkách receptů podle ingrediencí, které máte doma